Over Arja

Tof dat je een kijkje komt nemen op de website van MamaBurn-out Mentor. Of misschien is ‘tof’ niet het goede woord, omdat het feit dat je hier bent betekent dat je te maken hebt met burn-out klachten… Moeder zijn EN een burn-out hebben is een enorm uitdagende (en vervelende) situatie. Ik weet er alles van. Toen mijn kindjes 1 en 3 waren, stortte ik in met allerlei vage lichamelijke klachten waardoor ik niet eens meer voor mijn gezin kon zorgen. Naast mijn baan was de zorg voor en om mijn kinderen een grote oorzaak van mijn burn-out. Moeder zijn is fantastisch, maar soms vraagt het meer van een mens dan je op kan brengen.

Hoe je dan juiste keuzes maakt, goede grenzen stelt en iedereen te vriend houd is dan bijna een onmogelijke opgave. Inmiddels ben ik 2,5 jaar verder, en gaat het gelukkig een stuk beter. Ik heb ontzettend veel geleerd van mijn psycholoog, uit de boeken en vooral door ondervinding. Inmiddels kan ik zeggen dat ik heel goed weet waar mijn grenzen liggen. Daardoor maak ik soms keuzes en plannen die niet iedereen begrijpt. Maar ik weet wat werkt. Voor mij en voor mijn gezin, en dat is mijn prioriteit.

Deze lessen en inzichten deel ik graag met je! Ik geloof namelijk niet dat je het als moeder zelf allemaal maar uit moet zoeken en nog jarenlang met klachten moet blijven lopen omdat moeheid, uitputting en drukte er ‘nou eenmaal bij hoort’ als je een gezin hebt.

Herstellen van een burn-out houd in dat je gaat ontdekken welke manier van leven, van handelen en van denken helemaal bij jou past.

Daarvoor heb je nodig dat je je eigen grenzen leert kennen, accepteren en daarnaar gaat handelen. Want als je dat kunt, kun je die vaardigheid keer op keer toepassen zodat jijzelf effectief aan je herstel kunt werken.

Ik weet dat er veel moeders zijn die met soortgelijke burn-out klachten kampen.
Elke moeder weer met haar eigen verhaal, met haar eigen strijd en uitdagingen. Herstellen van een burn-out beslaat alle facetten van je leven.

Ik kan jou leren hoe je je eigen grenzen kunt voelen, deze aan ziet komen en hoe je dan vervolgens op een handige manier reageert. Hierover heb ik een online training ontwikkeld van 5 weken, die je geheel in je eigen tijd kunt volgen. Wil je daar eens over sparren? Laat via het contactformulier een berichtje achter, dan kijken we samen hoe ik jou kan helpen op weg naar herstel.

Liefs, Arja